De Evolutie van Online Dating

Eerst een flashback naar het jaar 2004, dan is het voor mij echt begonnen. Online daten is een nieuwe trend, meer en meer mensen zoeken naar een nieuwe partner door het www landschap. Maar ik was er in het prille begin bij, dan bestonden er nog geen applicaties zoals tinder, badoo en andere bekende websites.

Rond deze periode werd online dating gezien als je laatste beste kans om nog liefde te vinden in je leven, anders was je hopeloos. Iedereen schaamde zich, en niemand zou het ook vermelden aan de kersttafel dat ze op zoek waren naar liefde op online datingsites. Het betekende ook dat je elke andere weg al geprobeerd had om liefde te vinden, en daarom dachten mensen dat je hopeloos was wanneer je online naar liefde zocht. Maar vandaag, online dating (staat 2de in de lijst) is een van de makkelijkste manieren om een partner te vinden. De makkelijkste manier is nog atlijd door gemeenschappelijke vrienden een partner vinden.

Wanneer dit gebeurde is nog altijd een raadsel.

Maar volgens een studie die uitgevoerd werd door Harry Reis, professor psychologie die een online studie heeft gedaan. In deze studie kan je lezen dat het beschaamd gevoel dat mensen hadden voor het ontmoeten van een potentiele partner online weg viel sinds dat ze zich bewust werden dat het een belangrijk element was niet alleen om nieuwe mensen te leren kennen maar ook om te denken hoe we in de westerse wereld vooruit kunnen met op deze manier te denken.

Zoektocht naar je ideale partner

Naast het feit dat we nu het grootste deel van onze tijd online besteeden, internet heeft zo’n groot success. Waarom? Heel simpel, toegang en informatie. Met een online dating site, weet je dat iedereen dat je op deze profielen ziet meestal vrijgezel is en op zoek is naar een nieuwe partner. Hierdoor weet je heel veel over die persoon zonder echt met hem of haar gesproken te hebben. Op een online dating website kan je door meer dan 200 profielen gaan in 20 minuten en weten dat ze allemaal single zijn en op zoek. Dit kan je niet zomaar doen in 20 minuten in je lokale café.

Je kan ook veel beter beoordelen, en op een nuchtere manier dan voordien. Meeste mensen voor deze periode werden uiteindelijk verliefd uit noodzaak, de vergrote keuze snijd aan 2 kanten.

  1. Je kan een betere selectie maken van je partner
  2. Je kan ook makkelijker je partner verwisselen voor iemand anders

Dus voor langdurige relaties heeft het voor- en nadelen. Maar ik vind het persoonlijk een voordeel. Want je kan echt zoeken naar iemand die echt bij je past en die je echt wilt. In plaats van samen te komen met iemand dat je maar half wilt, en dan bij blijft omdat je denkt dat je geen andere optie meer hebt.

Hoe kijken welke online dating site je wenst?

Het is heel moeilijk tegenwoordig om de perfecte online datingwebsite te vinden die bij je past. Daarom is het belangrijk dat je eerst eens naar een dating review website gaat. Zo’n review websites heb je in alle talen. Ik woon momenteel in Polen, en ik heb deze website gevonden en dan vertaald met google translate. Hier praten ze over badoo opinie en daardoor ben ik op badoo terechtgekomen en heb hierdoor wat verschillende meiden leren kennen. Het is dus belangrijk om  in elke taal te lezen wat de beste sites zijn in dat land, want dit is afhankelijk van land tot land. Bij ons in België heb je parship, maar die is aan de duurdere kant in vergelijking met Badoo.

Waarop letten bij het aanmaken van een profiel?

Er zijn verschillende dingen waaorp je moet letten bij het aanmaken van een online dating profiel

  1. Gebruik duidelijke foto’s
  2. Lach
  3. Niet alleen foto’s van jezelf, maar ook in je sociale kringen.
  4. Foto terwijl je een activiteit doet

Vragen? Aarzel niet om met ons contact op te nemen!

 

Add a Comment